Àmplia oferta formativa per a carretillers i transpaletistes

Formació continua
Formació continua

Bons conductors de vehicles de manutenció gràcies a formació de qualitat

Comptar amb carretoners ben formats és essencial a l'hora de garantir la seguretat i l'eficàcia en el treball. Per aquesta raó resulten tan convenient realitzar cursos de qualitat, impartits per veritables professionals, com els que s'ofereixen a Comercial Nonó, que inclouen formació en seguretat, coneixements tècnics, gestió de vehicles, conducció eficient i capacitat per adaptar-se a millores i canvis tecnològics.

Aquests cursos ofereixen una àmplia formació teòrica que posa les bases dels coneixements dels futurs carretoners. Però per aconseguir veritables professionals és essencial contemplar la pràctica de la conducció de vehicles. De la mateixa manera que si un curs té molta pràctica i amb prou feines teoria, quedarà incomplet. Productivitat, efectivitat i seguretat es veuran augmentats amb conductors formats en teoria i pràctica. Només amb bons carretoners és possible reduir la quantitat d'incidents de gravetat que afecten a la càrrega, les instal·lacions i la seguretat dels operaris.

Aquest tipus de cursos s'ofereixen en els concessionaris oficials Linde Material Handling com a aposta empresarial. Això sí, han d'impartir-experts de la marca amb l'objectiu de garantir una major seguretat laboral per a tots: conductor, càrrega, instal·lacions i entorn.

2017-03-08_Linde0868

Carretoners ben formats

Carnet de carretiller

Per sort, la idea que la seguretat laboral és una obligació per a les empreses ha fet impacte en la consciència d'empresaris i industrials de totes les branques, incloent les moltes que contemplen l'existència de vehicles de manutenció. En totes elles s'entén que comptar amb carretoners ben formats és també una mesura de prevenció de riscos. Perquè se sap que comptar amb bons conductors és una garantia de seguretat per al propi professional, el seu entorn i la càrrega. A més d'un requisit legal per a l'exercici de la feina.

De fet, una bona formació per part dels conductors de carretons i transpaletes suposa una disminució substancial tant en la quantitat com en la gravetat de les incidències amb mercaderies, instal·lacions i personal.

Els empresaris tenen en compte aquesta realitat a l'hora de sol·licitar cursos de formació de carretoners, com els que s'imparteixen a Comercial Nonó.

Són nombroses les empreses que ofereixen aquest tipus de cursos, però els de Comercial Nonó destaquen perquè compten amb opcions per a diferents nivells de professionalització, des de la iniciació.

Aquests són els temes que solen tractar-se en els cursos:

  • Competències en prevenció de riscos laborals o RLP.
  • Tècniques de conducció idònies i adequades a cada entorn.
  • Coneixement tècnic dels carretons.

Característiques de la formació per carretoners

Responsabilitat legal

Empresaris i treballadors han d'entendre la seguretat i la prevenció de riscos laborals no només com un requisit legal obligatori, sinó com un element de responsabilitat corporativa.

Continguts del pla formatiu

Els continguts d'aquest pla formatiu segueixen les recomanacions de la V.D.M.A. (Federació Alemanya de Fabricants de Maquinària i Equips).

Per a conductors amb i sense experiència

No cal comptar amb experiència prèvia per apuntar-se als cursos de Comercial Nonó. Tampoc estan pensat exclusivament per a novells. N'hi ha per a tots els coneixements. Els neòfits poden apuntar-se a accions formatives de 24 hores de durada. Els que ja han manejat vehicles de manutenció podran perfeccionar, actualitzar i reciclar els seus coneixements en accions formatives de fins a 20 hores. Aquests cursos es poden rebre a les seus de Comercial Nonó a Girona i Vic.

Adaptabilitat

L'esperit de servei està present en l'ADN de Comercial Nonó. Per això, adaptar-se a les necessitats del client és un dels seus principis empresarials. Pel que fa als cursos de formació, també. Una de les proves d'això és que ofereixen diverses opcions segons el pressupost i interès de cada client. Per exemple es pot realitzar formació per a empreses completes o només per a operaris concrets. De la mateixa manera es poden dur a terme a la seu del concessionari oa la de l'empresa que contracta.

Material complementari

Els alumnes reben material pedagògic de referència sobre els temes que es tracten en els cursos: conducció, maneig i prevenció de riscos.

Certificat

Els alumnes reben un certificat que avala la realització d'aquesta acció en finalitzar la mateixa. A més de justificació del curs. És una manera de donar garantia de qualitat Comercial Nonó i Linde Material Handling als alumnes i les empreses.

Transpaletistas amb formació

Formació per a transpaletes manuals elèctriques

Cursos de formació específics per al maneig i la conducció de transpaletes i carretons elèctrics és una de les opcions per a clients de Comercial Nonó. És possible realitzar-los en les seves seus de Girona i Vic.

Preparació en el maneig de transpaletes. És important perquè ...

Estan molt implantades

Sí, és habitual comptar amb transpalets a les empreses. Però d'això, la seva conducció requereix una sèrie de coneixements sobre mesures de seguretat. Per això han de ser manejades per personal amb la formació requerida. Només així s'aconsegueix disminuir la sinistralitat en empreses i indústries.

Preveu riscos laborals

Les transpaletes solen ser el primer vehicle de manutenció que fa servir un professional. Precisament per això és important que des del principi el personal compti amb coneixements. D'aquesta manera assentarà les bases de la prevenció de riscos laborals. A Comercial Nonó, concessionari oficial Linde Material Handling a Girona i la comarca d'Osona, s'imparteixen aquests cursos de formació. I és que no s'ha de descuidar la formació del transpaletista, sinó tot el contrari.

Fluxos de treball més eficients

La millor manera de vetllar per la seguretat dels empleats és rebre la formació adequada per conduir i manejar un carretó o transpaleta. De passada, es cuida la càrrega (menys danys com més formació tingui el conductor); i s'allarga la vida útil de la maquinària.

Li pot interessar

Manteniment i reparacions

Plans de manteniment preventiu per a transpaletes, carretilles retràctils i carretons convencionals, trens logístics o vehicles automatitzats Linde Material Handling a la província de Girona i a la comarca d’Osona.

Gestió de flotes

Els carretons interconnectades en xarxa aconsegueixen empreses més eficients i segures. El sistema digital de gestió de flotasLinde ofereix les solucions del futur

Recanvis originals

Recanvis originals Linde a menys de 48 hores a la província de Girona i la comarca d'Osona